CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

Voor scholen

Handig om te weten

Hoe werkt de website?

Op deze website bestellen scholen, kinderopvang en leesconsulenten materialen voor jeugdcampagnes zoals de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen.

Als school, kinderopvang of leesconsulent kun je een account aanmaken om campagnematerialen zoals lespakketten en thematitels te bestellen. Ook vind je hier de digitale lespakketten en andere materialen die je kunt downloaden.

Op de website kun je snel en makkelijk zoeken door verschillende filters in te stellen op bijvoorbeeld leeftijd, campagne of activiteit.

Als je bent ingelogd kan je eenvoudig je account beheren en eventuele aanpassingen doorgeven. Je kunt ook collega’s toegang geven tot de lessen.

Bekijk de video

Bekijk onderstaande video om te zien en horen hoe de site werkt.

Ben je klaar om je te registreren? Maak dan snel een account aan.

Hoe werkt bestellen?

Op de website vind je per campagne een overzicht van alle materialen. Je kunt deze eenvoudig bestellen in de webshop. De materialen worden voor jou besteld door een boekhandel naar keuze.

Bij het plaatsen van de bestelling zie je de totaalprijs. Je rekent dit bedrag af op het moment dat je de materialen ophaalt in de boekhandel. Via de locatiezoeker kan je zelf selecteren bij welke boekhandel je de bestelling wilt ophalen.

Op het moment dat de fysieke materialen binnen zijn neemt de boekhandel contact met je op over de afhaalmogelijkheden.

Op het lespakket zit een code, die kan je gebruiken om de digitale lessen te downloaden. Deze code voer je in op de website. Vervolgens kan je de lessen downloaden. Scholen die via onderwijs.cpnb.nl bestellen krijgen de lessen automatisch in hun account te zien.

Hoe selecteer ik mijn boekhandel?

Als je bent ingelogd, kun je onder ‘boekhandel’ een boekhandel selecteren die de materialen voor je bestelt en aan je levert.

De boekhandel kun je op twee manieren vinden. Via de locatiezoeker vind je via de kaart de dichtstbijzijnde boekhandel, de kaart laat de boekhandels zien die in de buurt van de schoollocatie zijn. Je kunt ook de naam van je favoriete boekhandel intypen in het zoekveld.

Veel scholen hebben al contact met een vaste boekhandel, het kan zijn dat deze je een voorkeurslocatielink toestuurt, zodat het selecteren nog makkelijker gaat.

Een boekhandel selecteer je eenmalig, dit blijft in het systeem opgeslagen staan. Toekomstige bestellingen worden standaard via je voorkeursboekhandel geleverd, tenzij je dit wijzigt.

Hoe deel ik de bestelde materialen met de collega's op mijn school?

Als school kun je meerdere gebruikers aanmaken, als hoofdgebruiker kun je vervolgens je collega toegang geven tot de lessen door meer gebruikers toe te voegen.

Als je ingelogd bent, vind je onder gebruikers een overzicht van de gebruikers van het hoofdaccount. De hoofdgebruiker is degene die de materialen bestelt, bijvoorbeeld de schooldirecteur.

Om te zorgen dat collega’s de lesmaterialen kunnen inzien en downloaden, kun je andere gebruikers toevoegen. Bij gebruikers vind je een overzicht van alle huidige gebruikers. Ook kun je daar de gegevens van deze gebruikers wijzigen. Je kan ook meerdere mensen als hoofdgebruiker markeren.

Tot wanneer kan ik bestellen?

Je kunt in 2022 lesmaterialen en campagnematerialen bestellen t/m 1 juni. De boekhandel neemt vervolgens contact met je op over de afhaalmogelijkheden van de fysieke materialen.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
  • Lessen Kinderboekenweek 2022: half september 2022
  • Lessen Nederland Leest Junior 2022: begin oktober 2022
  • Lessen Nationale Voorleesdagen 2023: half december 2022
  • Lessen Kinderjury 2023: half december 2022
Problemen met je account
Ik kan mijn boekhandel niet vinden.

Het kan zijn dat deze boekhandel geen actief account heeft op deze website. Je kunt de materialen waarschijnlijk wel bij deze boekhandel bestellen. Neem hiervoor contact op met de boekhandel of onze klantenservice via klantenservice@cpnb.nl. Je kunt ook een andere boekhandel zoeken die wel is aangesloten bij de onderwijswebsite.

Ik weet niet wie de hoofdgebruiker van mijn school is.

Neem dan contact op met onze klantenservice. De hoofdgebruiker kan via deze weg ook worden aangepast, bijvoorbeeld wanneer de hoofdgebruiker met pensioen is.

Hoe vind ik het lesmateriaal van de Kinderboekenweek?

Om het lesmateriaal te bekijken, voer je op de pagina 'Lesmateriaal' de code in die voorop het lespakket staat. Let op: neem de afkorting 'KBW' mee in het invoeren van de code. De code ziet eruit als KBW12345. De code voer je eenmalig in en geeft dan onbeperkt toegang. Leerkrachten die direct via deze website hebben besteld, krijgen automatisch het lesmateriaal van die campagne te zien en hoeven dus niet nogmaals de code die op de lesmap zit in te voeren.

Is je vraag hier niet beantwoord?

Neem dan contact met de klantenservice via klantenservice@cpnb.nl of bel naar 020 626 49 71.

Wanneer komen de lessen online?
  • Lessen Kinderboekenweek 2022: begin juli 2022
  • Lessen Nederland Leest Junior 2022: begin september 2022
  • Lessen Nationale Voorleesdagen 2023: begin november 2022
  • Lessen Kinderjury 2023: eind november 2022