Een schooljaar vol leesplezier

Voor scholen

Handig om te weten

Hoe werkt de website?

Op deze website bestellen scholen, kinderopvang en leesconsulenten materialen voor jeugdcampagnes zoals de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen.

Als school, kinderopvang of leesconsulent kun je een account aanmaken om campagnematerialen zoals lespakketten en thematitels te bestellen. Ook vind je hier de digitale lespakketten en andere materialen die je kunt downloaden.

Op de website kun je snel en makkelijk zoeken door verschillende filters in te stellen op bijvoorbeeld leeftijd, campagne of activiteit.

Als je bent ingelogd kan je eenvoudig je account beheren en eventuele aanpassingen doorgeven. Je kunt ook collega’s toegang geven tot de lessen.

Bekijk de video

Bekijk onderstaande video om te zien en horen hoe de site werkt.

Ben je klaar om je te registreren? Maak dan snel een account aan.

Hoe werkt bestellen?

Op de website vind je per campagne een overzicht van alle materialen. Je kunt deze eenvoudig bestellen in de webshop. De materialen worden voor jou besteld door een boekhandel naar keuze.

Bij het plaatsen van de bestelling zie je de totaalprijs. Je rekent dit bedrag af op het moment dat je de materialen ophaalt in de boekhandel. Via de locatiezoeker kan je zelf selecteren bij welke boekhandel je de bestelling wilt ophalen.

Op het moment dat de fysieke materialen binnen zijn neemt de boekhandel contact met je op over de afhaalmogelijkheden.

Op het lespakket zit een code, die kan je gebruiken om de digitale lessen te downloaden. Deze code voer je in op de website. Vervolgens kan je de lessen downloaden. Scholen die via onderwijs.cpnb.nl bestellen krijgen de lessen automatisch in hun account te zien.

Hoe selecteer ik mijn boekhandel?

Als je bent ingelogd, kun je onder ‘boekhandel’ een boekhandel selecteren die de materialen voor je bestelt en aan je levert.

De boekhandel kun je op twee manieren vinden. Via de locatiezoeker vind je via de kaart de dichtstbijzijnde boekhandel, de kaart laat de boekhandels zien die in de buurt van de schoollocatie zijn. Je kunt ook de naam van je favoriete boekhandel intypen in het zoekveld.

Veel scholen hebben al contact met een vaste boekhandel, het kan zijn dat deze je een voorkeurslocatielink toestuurt, zodat het selecteren nog makkelijker gaat.

Een boekhandel selecteer je eenmalig, dit blijft in het systeem opgeslagen staan. Toekomstige bestellingen worden standaard via je voorkeursboekhandel geleverd, tenzij je dit wijzigt.

Ik kan mijn boekhandel niet vinden.

Het kan zijn dat deze boekhandel geen actieve account heeft op deze website. Je kunt de materialen waarschijnlijk wel bij deze boekhandel bestellen. Neem hiervoor contact op met de boekhandel of onze klantenservice via klantenservice@cpnb.nl.

Tot wanneer kan ik bestellen?

Je kunt in 2021 lesmaterialen en campagnematerialen bestellen t/m 2 juni 2021. De boekhandel neemt vervolgens contact met je op over de afhaalmogelijkheden van de fysieke materialen.

Hoe deel ik de bestelde materialen met de collega's op mijn school?

Als school kun je meerdere gebruikers aanmaken, als hoofdgebruiker kun je vervolgens je collega toegang geven tot de lessen door meer gebruikers toe te voegen.

Als je ingelogd bent, vind je onder gebruikers een overzicht van de gebruikers van het hoofdaccount. De hoofdgebruiker is degene die de materialen bestelt, bijvoorbeeld de schooldirecteur.

Om te zorgen dat collega’s de lesmaterialen kunnen inzien en downloaden, kun je andere gebruikers toevoegen. Bij gebruikers vind je een overzicht van alle huidige gebruikers. Ook kun je daar de gegevens van deze gebruikers wijzigen.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
  • Lessen Kinderboekenweek 2021: half september 2021
  • Lessen Nederland Leest Junior 2021: begin oktober 2021
  • Lessen Nationale Voorleesdagen 2022: half december 2021
  • Lessen Kinderjury 2022: half december 2021
Wanneer komen de lessen online?
  • Lessen Kinderboekenweek 2021: begin juli 2021
  • Lessen Nederland Leest Junior 2021: begin september 2021
  • Lessen Nationale Voorleesdagen 2022: begin november 2021
  • Lessen Kinderjury 2022: eind november 2021