CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

De Nationale Voorleesdagen staan voor de deur!

Van woensdag 24 januari t/m 3 februari 2024 zijn de Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van het Jaar, Help! Een verrassing! van Miriam Bos maakt deel uit van de Prentenboek Top 10.

Heb je een lespakket besteld? Dan kun je nu alvast de lessen voorbereiden, want het lesmateriaal staat online! Download en bekijk de lesbrieven en de werkbladen.

Ga naar de lesmaterialen

De scholen zijn weer begonnen!

Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar? Na een zomer vol boeken staat er veel moois op het programma voor het najaar. Zo kun je alvast vooruitkijken naar de Kinderboekenweek die vanaf 4 oktober losbarst. Bekijk bijvoorbeeld de thematitels met ontelbare leuke, grappige, ontroerende en herkenbare verhalen over allerlei thuissituaties. Heb jij je volgende (voor)leesboek voor in de klas al uitgekozen?

Meer over de Kinderboekenweek

Laatste dag om te bestellen voor een schooljaar vol leesplezier!

T/m 31 mei bestel je alle materialen voor de leukste Kinderboekencampagnes! Doe dit jaar mee aan de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, de Kinderjury of Nederland Leest Junior. Of misschien wel aan allemaal?

In de webwinkel vind je vanaf de start van de bestelperiode lespakketten, boekenpakketten en versier-je-klaspakketten. Bestel op tijd: alleen bestellingen die tijdens de bestelperiode zijn geplaatst, zijn verzekerd van levering. Haal het leesplezier in de klas en mis de aanbieding niet!

Naar de webwinkel

De Kinderjury Leesweken zijn in volle gang

Van 8 februari t/m 9 april gaan we weer lekker lezen voor de Kinderjury. Tijdens de Leesweken van de Kinderjury lezen kinderen zo veel mogelijk boeken. Daarna stemmen ze op hun favoriete boek van 2022. Welk boek de Kinderjury wint, bepalen ze dus helemaal zelf!

Bekijk de leuke Tiplijsten voor eindeloze boekeninspiratie en doe mee aan de Challenge om zo veel mogelijk pagina's te lezen! Als je bent ingelogd, zijn er ook gratis lesmateriaal en handleidingen beschikbaar.

Direct aan de slag

Bekijk de Kinderboeken-aanbieding 2023/2024

Tot en met 31 mei bestel je weer al je materialen voor de leukste Kinderboekencampagnes! Doe dit jaar mee aan de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, de Kinderjury of Nederland Leest Junior. Of misschien wel aan allemaal?

Wil je weten welke materialen je allemaal kunt bestellen in de webwinkel? Bekijk dan nu de online aanbiedingsbrochure. Daarin vind je een uitgebreid overzicht van alle campagnes en lesmaterialen. Zo maak je ook van volgend schooljaar één groot leesfeestje!

Bekijk de aanbiedingsgids