CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

Voor Kinderopvang

 • Handig om te weten

  Hoe werkt de website?

  Op deze website bestellen basisscholen, kinderopvang en leesconsulenten materialen voor de leukste kinderboekencampagnes: de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, de Kinderjury en Nederland Leest Junior.

  Wil je bestellen? Maak een account aan om campagnematerialen zoals lespakketten en thematitels te bestellen. Ook vind je in je account de digitale lespakketten en extra materialen die je kunt downloaden. Als je bent ingelogd, staan de lessen overzichtelijk gerangschikt per campagne en jaargang op de pagina 'Lesmateriaal'. Je kunt snel en makkelijk zoeken door verschillende filters in te stellen op bijvoorbeeld leeftijd, campagne of activiteit.

  Je kunt eenvoudig je account beheren en eventuele aanpassingen doorgeven. Je kunt ook collega’s toegang geven tot de lessen.

  Bekijk de video

  Bekijk onderstaande video om te zien en horen hoe de site werkt.

  Ben je klaar om je te registreren? Maak dan snel een account aan.

 • Voor welke campagnes kan ik op deze website bestellen?

  Kinderdagverblijven bestellen op deze website hun materialen voor De Nationale Voorleesdagen, geschikt voor leeftijd 0-6 jaar. Er is een speciaal lespakket voor peuters beschikbaar met leuke lessen bij het Prentenboek van het Jaar en de rest van de Prentenboek Top 10. De hele Prentenboek Top 10 kun je via de webwinkel in één keer aanschaffen, net als een versier-je-klaspakket. Naar de webwinkel.

 • Hoe werkt bestellen?

  Op de website vind je tijdens de bestelperiode (19 april t/m 31 mei 2023) per campagne een overzicht van alle materialen. Je kunt deze eenvoudig bestellen in de webwinkel. Je plaatst deze bestelling bij een boekhandel naar keuze en de materialen worden voor jou besteld door de boekhandel.

  Bij het plaatsen van de bestelling zie je de totaalprijs. Je rekent dit bedrag af op het moment dat je de materialen ophaalt in de boekhandel. Via de locatiezoeker kan je zelf selecteren bij welke boekhandel je de bestelling wilt ophalen. Op het moment dat de fysieke materialen binnen zijn neemt de boekhandel contact met je op over de afhaalmogelijkheden.

  Als je een lespakket hebt besteld, heb je ook toegang tot digitale lessen en extra materiaal. Op het lespakket zit een code, die kan je gebruiken om de digitale lessen te downloaden. Deze code voer je in op de pagina 'lesmateriaal'. Vervolgens kan je de lessen downloaden. Heb je de lessen via onderwijs.cpnb.nl besteld? Dan krijg je de lessen automatisch in je account te zien.

 • Hoe selecteer ik mijn boekhandel?

  Als je bent ingelogd, kun je onder ‘boekhandel’ een boekhandel selecteren die de materialen voor je bestelt en aan je levert.

  De boekhandel kun je op twee manieren vinden. Via de locatiezoeker vind je via de kaart de dichtstbijzijnde boekhandel, de kaart laat de boekhandels zien die in de buurt van de schoollocatie zijn. Je kunt ook de naam van je favoriete boekhandel intypen in het zoekveld.

  Veel scholen hebben al contact met een vaste boekhandel, het kan zijn dat deze je een voorkeurslocatielink toestuurt, zodat het selecteren nog makkelijker gaat.

  Een boekhandel selecteer je eenmalig, dit blijft in het systeem opgeslagen staan. Toekomstige bestellingen worden standaard via je voorkeursboekhandel geleverd, tenzij je dit wijzigt.

 • Tot wanneer kan ik bestellen?

  Je kunt in 2023 lesmaterialen en campagnematerialen bestellen t/m 31 mei. De boekhandel neemt vervolgens contact met je op over de afhaalmogelijkheden van de fysieke materialen. Let op: alleen bestellingen die zijn geplaatst tijdens de bestelperiode zijn verzekerd van levering.

 • Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

  • Fysieke materialen De Nationale Voorleesdagen 2024: half december 2023
  • Digitale lessen De Nationale Voorleesdagen 2024: begin november 2023

 • Problemen met je account

  Ik kan mijn boekhandel niet vinden.

  Het kan zijn dat deze boekhandel geen actief account heeft op deze website. Je kunt de materialen waarschijnlijk wel bij deze boekhandel bestellen. Neem hiervoor contact op met de boekhandel of onze klantenservice via klantenservice@cpnb.nl. Je kunt ook een andere boekhandel zoeken die wel is aangesloten bij de onderwijswebsite.

  Ik weet niet wie de hoofdgebruiker van mijn instelling is.

  Als je een account wilt aanmaken, krijgt de hoofdgebruiker automatisch een mail om jouw aanvraag goed te keuren. Lukt dat niet? Neem dan contact op met onze klantenservice. De hoofdgebruiker kan via deze weg ook worden aangepast, bijvoorbeeld wanneer de hoofdgebruiker met pensioen is.

  Hoe vind ik het lesmateriaal van de Kinderboekenweek?

  Om het lesmateriaal te bekijken, voer je op de pagina 'Lesmateriaal' de code in die voorop het lespakket staat. Bestellers die direct via deze website hebben besteld, krijgen automatisch het lesmateriaal van die campagne te zien en hoeven dus niet nogmaals de code die op de lesmap zit in te voeren.

  Is je vraag hier niet beantwoord?

  Neem dan contact met de klantenservice via klantenservice@cpnb.nl of bel naar 020 626 49 71.