Een schooljaar vol leesplezier

Voor boekhandels

Handig om te weten

Hoe werkt de website?

Op deze website bestellen scholen, kinderopvang en leesconsulenten materialen voor jeugdcampagnes zoals de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen. De bestellingen worden via een boekhandel geplaatst en uitgeleverd. Scholen kunnen zelf kiezen bij welke boekhandel zij hun bestelling willen plaatsen.

Bekijk de video

Bekijk onderstaande video om te zien en horen hoe de site werkt.

Ben je klaar om je te registreren? Maak dan snel een account aan.

Waarom registreren?

Met een actief account kan de school jouw boekhandel selecteren voor het plaatsen van hun bestellingen. Jij factureert en levert de bestelling uit en onderhoudt hiermee het belangrijke contact met de school.

Een school selecteert maar één keer een boekhandel. Zij zien door middel van een locatiezoeker eenvoudig uit welke boekhandels zij kunnen kiezen. De gekozen boekhandel blijft geregistreerd staan als hun leverancier tot het moment dat de school of jijzelf dit wijzigt.

Als een school, kinderopvang of leesconsulent jou als boekhandel selecteert kun je zelf contact onderhouden met je klanten.

Wil je een wijziging aanbrengen in je account?

Dit kun je in de meeste gevallen zelf doen. Als je bent ingelogd kun je in het menu aan de linkerkant via het menu je contactgegevens wijzigen. Ook kun je daar de geplaatste bestellingen op elk gewenst moment inzien.

Als jouw boekhandel meerdere vestigingen heeft kun je dit aangeven in je account. Na het registreren log je in. In het menu aan de linkerkant van het scherm kies je voor de optie ‘locaties wijzigen’. Hier kun je locaties toevoegen en beheren.

Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met onze klantenservice: klantenservice@cpnb.nl of 020 - 626 49 71.

Welke gegevens vragen wij en waarom?

Om het kiezen voor scholen zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we jouw adresgegevens nodig. Voor het ontvangen van de bestellingen is een emailadres en contactpersoon nodig.

Je kunt alleen bestellingen voor onderwijs plaatsen als je een CPNB klantnummer hebt. Heb je deze niet maar wil je toch bestellen voor onderwijs, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat gebeurt er als een school bestelt?

Als een school die jouw boekhandel als leverancier heeft geselecteerd een bestelling bij je plaatst ontvang je een notificatie per email. Op je account zie je op elk moment in één oogopslag alle bestelling die zijn geplaatst. Dit kunnen dus bestellingen zijn van meerdere scholen.

Als de bestelperiode voor onderwijs is afgelopen (3 juni) ontvang je een totaaloverzicht van alle bestellingen. Deze bestellingen kun je vervolgens in een keer invoeren bij CB Online.

Als de bestelling geleverd wordt, kun je zelf contact opnemen met de school dat de bestelling kan worden opgehaald.