CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

Voor boekhandels

 • Handig om te weten

  Hoe werkt de website?

  Op deze website bestellen scholen, kinderopvang en leesconsulenten jaarlijks materialen voor de leukste kinderboekencampagnes: - Kinderboekenweek - De Nationale Voorleesdagen - Kinderjury - Heel Nederland Leest Junior De bestellingen worden via een boekhandel geplaatst en uitgeleverd. Scholen kunnen zelf kiezen bij welke boekhandel zij hun bestelling willen plaatsen.

  Bekijk de video

  Bekijk onderstaande video om te zien en horen hoe de site werkt.

  Ben je klaar om je te registreren? Maak dan snel een account aan.

 • Waarom registreren?

  Als je je als boekhandel registreert kan de school jouw boekhandel selecteren voor het plaatsen van hun bestellingen. Jij bestelt, factureert en levert de bestelling uit en onderhoudt hiermee het belangrijke contact met de school.

  Een school selecteert maar één keer een boekhandel. Zij zien door middel van een locatiezoeker eenvoudig uit welke boekhandels zij kunnen kiezen. De gekozen boekhandel blijft geregistreerd staan als hun leverancier tot het moment dat de school of jijzelf dit wijzigt.

  Als een school, kinderopvang of leesconsulent jou als boekhandel selecteert kun je zelf contact onderhouden met hen.

 • Welke gegevens vragen wij en waarom?

  Om het kiezen voor scholen zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we jouw adresgegevens nodig. Voor het ontvangen van de bestellingen is een emailadres en contactpersoon nodig.

  Je kunt alleen bestellingen voor onderwijs plaatsen als je een CPNB-klantnummer hebt. Heb je deze niet maar wil je toch bestellen voor onderwijs, neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Wil je een wijziging aanbrengen in je account?

  Dit kun je in de meeste gevallen zelf doen. Als je bent ingelogd, kun je in het menu aan de linkerkant je contactgegevens wijzigen. Ook kun je daar de geplaatste bestellingen op elk gewenst moment inzien.

  Als jouw boekhandel meerdere vestigingen heeft, kun je dit aangeven in je account. Na het registreren log je in. In het menu aan de linkerkant van het scherm kies je voor de optie ‘locaties wijzigen’. Hier kun je locaties toevoegen en beheren.

  Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met onze klantenservice: klantenservice@cpnb.nl of 020 - 626 49 71.

 • Wat gebeurt er als een school bestelt?

  Een school heeft jouw boekhandel als voorkeur geselecteerd en een bestelling geplaatst: daarvan ontvang je een notificatie per e-mail. Deze bestelling moet nog geplaatst worden bij CB. De producten zijn vindbaar in CB Online met de ISBN’s die op het besteloverzicht staan.

  Op je account zie je op elk moment in één oogopslag alle bestellingen die zijn geplaatst. Dit kunnen dus bestellingen zijn van meerdere scholen.

  Als de bestelperiode voor onderwijs is afgelopen (24 mei 2024), ontvang je een totaaloverzicht van alle bestellingen. Deze bestellingen kun je vervolgens in één keer invoeren bij CB. Doe dit vóór 31 mei. Van producten die na 31 mei 2024 besteld zijn, kan de levering niet gegarandeerd worden.

  Als de bestelling geleverd wordt, kun je zelf contact opnemen met de school dat de bestelling kan worden opgehaald. Let op: de school voldoet het verschuldigde bedrag aan de boekhandel en dus niet aan de CPNB.

 • Een school heeft een pakket zonder ISBN besteld

  Bestellen
  Sommige pakketten hebben geen eigen ISBN maar een code, omdat deze uit meerdere onderdelen bestaan. Het gaat om de Prentenboek Top 10, de Thematitels van de Kinderboekenweek en het Schooljaar Compleet Pakket. Bekijk in dit overzicht uit welke materialen deze pakketten bestaan: Overzicht pakketten boekhandel . De bestelde producten voer je los in in CB Online.

  Uitleveren
  De boekenpakketten (Prentenboek Top 10 en/of Thematitels Kinderboekenweek) lever je in één keer uit. Het Schooljaar Compleet Pakket beslaat meerdere campagnes wordt daarom gedurende het jaar uitgeleverd. Voor ieder lespakket uit het Schooljaar Compleet Pakket is er dus een andere aflever- en afhaaldatum.

 • Wanneer worden de materialen uitgeleverd?

  1. Materialen Kinderboekenweek 2024: half september 2024
  2. Materialen Nederland Leest Junior 2023: begin oktober 2024
  3. Materialen Nationale Voorleesdagen 2025: half december 2024
  4. Materialen Kinderjury 2025: begin februari 2025
  5. Boekenpakketten (Prentenboek Top 10 / Thematitels Kinderboekenweek): zo snel mogelijk na bestelling, indien op voorraad bij CB.

 • Wat is mijn voordeel?

  Als boekhandel profiteer je altijd van 10% marge op schoolbestellingen. Een extra voordeel voor jou als boekhandelaar dus. Daarnaast zorg je voor een waardevolle klantbinding met het hart van de leesbevordering: het onderwijs. Scholen en kinderdagverblijven komen jaarlijks terug voor de leukste kinderboekencampagnes. Zorg dat ze jouw boekhandel weten te vinden voor het bestellen van lespakketten, versierpakketten en boekenpakketten, zoals de Prentenboek Top 10 of de Thematitels van de Kinderboekenweek.