CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

Nederland Leest Junior 2021

Logo
Looptijd 1 nov t/m 30 nov 2021 Bestellen vanaf 20 april 2021 Lesmateriaal beschikbaar vanaf 5 juli 2021
Waarom meedoen?
  • Lees met de hele groep één boek
  • Wissel leeservaringen uit met de kinderen
  • Lessen op basis van Aidan Chambers

Tijdens Nederland Leest Junior leest de hele groep hetzelfde boek. Dit leidt tot boeiende en leuke gesprekken in de klas. Dit jaar is Katvis van Tjibbe Veldkamp het cadeau voor kinderen in groep 7 en 8. Na het lezen van dit spannende verhaal gaat de klas in gesprek over reizen, grenzen en de ontmoeting van de ander.

Bij het boek verschijnt ook een op maat gemaakt pakket lessuggesties, met steun van Stichting Lezen.

Katvis van Tjibbe Veldkamp
Katvis van Tjibbe Veldkamp

Katvis

Ate (14) heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken om hem zijn oude Samsung te brengen. Ate neemt stiekem de trein maar ontdekt in Brussel dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich ook nog eens in illegale kringen bevindt. Met wie heeft Ate al die tijd contact gehad?

Over de auteur

Tjibbe Veldkamp is een veelzijdig kinderboekenschrijver. Zijn boeken werden bekroond met diverse prijzen, waaronder Zilveren Griffels voor de prentenboeken Handje (2018) en Kom uit die kraan!! (2018) en de jeugdroman Tiffany Dop (2010). Bekend werd hij met vooral met de serie over Agent en Boef en, recentelijk, Grapman.

Hoofdsponsor
NBD Biblion
Katvis van Tjibbe Veldkamp