CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier
Onze campagnes Groep 7-8 en vmbo 1-2

Heel Nederland Leest Junior 2024

Logo
Looptijd 1 nov t/m 30 nov 2024 Bestellen vanaf 17 april 2024 Lesmateriaal beschikbaar vanaf 30 september 2024
Waarom meedoen?
  • Eén boek, één klas
  • Maak gebruik van de uitgebreide lesbrief voor leerkrachten die bij het boek is ontwikkeld.
  • Komt de klas door het gesprek tot nieuwe inzichten?

Eén boek, één klas

In het boekenpakket zitten 32 boeken zodat alle kinderen in de groep het boek kunnen lezen en jullie aan de hand daarvan samen een gesprek kunnen voeren over het boek. Praten over boeken is een beproefde aanpak om de tekst goed te begrijpen, je mening te leren vormen en op die manier positief bij te dragen aan de leesmotivatie van kinderen.

Lesbrief

Bij het boek verschijnt, met steun van Stichting Lezen, een uitgebreide lesbrief met suggesties voor groep 7 en 8. De lesbrief gaat dieper in op de thema's uit dit boek. De leerlingen schrijven bijvoorbeeld naar aanleiding van het verhaal een brief aan een familielid.

Broergeheim

Wat als je broer plotseling verdwijnt? Joeri overkomt het. Hij verhuist met zijn ouders en in het nieuwe huis is zelfs geen kamer voor Stefan. Joeri mist zijn broer verschrikkelijk. Hij weet niet eens waar zijn broer is en niemand wil het zeggen. Daarom schrijft hij brieven. Als Joeri een schokkende ontdekking doet, wil hij stoppen met broerzijn. Maar kan dat?

Emiel de Wild © Ellen ter Braak
Emiel de Wild © Ellen ter Braak

Emiel de Wild

Emiel de Wild (1978) debuteerde bij uitgeverij Leopold met de spannende jeugdroman Broergeheim. Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2015 verscheen zijn tweede jeugdroman Wie ik ben. Zijn langverwachte derde boek is Toen mijn broer een robot werd (2022). Naast jeugdproza schrijft hij toneelstukken en scenario’s. Ook werkt hij als schrijver en theaterdocent voor jongeren en volwassenen. Via de Schrijvers centrale bezoekt hij scholen, waarbij hij vertelt over zijn boeken.

Partners
De Bibliotheek op School
Stichting Lezen
Met dank aan
NBD Biblion
Emiel de Wild © Ellen ter Braak