CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

De Nationale Voorleeswedstrijd 2023-2024

Logo
Looptijd 1 sep t/m 1 mei 2024 Bestellen vanaf Lesmateriaal beschikbaar vanaf
Waarom meedoen?
  • Plezier (en oefening) in voorlezen
  • Kennismaken met nieuwe boeken
  • Feestelijke manier om lezen in de klas een impuls te geven
Meer informatie?
Meer informatie? Naar de website

De Nationale Voorleeswedstrijd 2023-2024

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 31 jaar! In die tijd is de wedstrijd uitgegroeid tot een van de grootste leescampagnes. Jaarlijks doen duizenden kinderen mee en krijgen plezier in (voor)lezen. Ook jij kan meedoen: wie weet zit de volgende voorleeskampioen wel bij jou in de klas! Iedere school ontvangt in september het gratis deelnamepakket met spelregels, 2 posters en een oorkonde voor de schookampioen.

Belangrijke data
  • September 2023: levering gratis deelnamepakket aan iedere basisschool
  • Van september tot november 2023: Voorleeswedstrijd op school
  • Vóór 1 december 2023: Aanmelden schoolkampioen
  • Van februari tot half maart 2024: Lokale rondes in de Bibliotheek
  • Van half maart tot half april 2024: Provinciale finales
  • mei 2024: Landelijke finale

Deelnemen

Het gratis deelnamepakket - met posters, spelregelboek, en een oorkonde voor de schoolkampioen – ontvangt elke basisschool automatisch in september. Je hoeft het deelnamepakket dus niet aan te vragen. Het spelregelboek is tevens te downloaden op de website, daarin staan ook handige voorleestips en het juryformulier. Lees deze goed door en doe mee! Klik hier voor meer informatie.

De Voorleeswedstrijd op school

De eerste ronde van de Voorleeswedstrijd organiseer je op je eigen school. Deze schoolronde is een belangrijke ronde, want alle kinderen uit de klas kunnen daaraan meedoen, of ze nou voorlezen of luisteren. Zo maken de kinderen kennis met nieuwe boeken, leren ze fragmenten kiezen en voorlezen voor een publiek. Goed voor hun zelfvertrouwen! Informeer bij je Bibliotheek of zij de vernieuwde voorleesworkshop ‘Wij gaan voorlezen’ aanbieden. Dit is alvast een superleuke opstart voor de wedstrijd op school. Na de schoolronde wordt de schoolkampioen aangemeld en kan deze door naar de vervolgronde(s). Wie weet zit de nieuwe Nationale Voorleeskampioen wel bij jou op school!

Partners
De Bibliotheek op School
Stichting Lezen