CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier
Onze campagnes Kinderopvang en groep 1-2 Campagne website

De Nationale Voorleesdagen 2025

Logo
Looptijd 22 jan t/m 1 feb 2025 Bestellen vanaf 17 april 2024 Lesmateriaal beschikbaar vanaf 20 november 2024
Waarom meedoen?
  • Voorlezen gaat voor!
  • Bij elk boek lesbladen, werkbladen én knutselinstructies om meteen mee aan de slag te gaan.
  • De lessen zorgen voor meer verhaalbegrip en leesplezier.
Lesmateriaal
Lesmateriaal Bestel meteen

Prentenboek van het Jaar & Prentenboek Top 10

Elk jaar kiest een comité van experts de tien beste prentenboeken van het jaar. De Prentenboek Top 10 bestaat uit zeer geschikte en leuke boeken om voor te lezen aan peuters én kleuters. De Nationale Voorleesdagen zijn hét moment om de schoolbibliotheek uit te breiden met deze mooie boeken. Je kunt de boeken los bestellen, of de complete Prentenboek Top 10 in één pakket. In het lespakket vind je allerlei inspirerende activiteiten. Bij elk boek zijn vragen bedacht waardoor je makkelijk met de kinderen in gesprek kunt gaan over de boeken en prenten.

Prentenboek van het Jaar 2025

Rinus van Ingrid en Dieter Schubert is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2025: Vroeger was opa een hele wilde neushoorn. En hij was sterk, reuze sterk. Hij kon wel honderd boomstammen tegelijk optillen. Maar nu is opa oud. Het liefst ligt hij de hele dag wat in de schaduw te dommelen. Vandaag past hij op Rinus. En die wil vooral spelen en ravotten!

Prentenboek Top 10

De Prentenboek Top 10 is een lijst die is samengesteld door een onafhankelijk comité. Hierin vind je de leukste, liefste, spannendste en grappigste prentenboeken om voor te lezen aan de allerkleinsten. Bij de hele Prentenboek Top 10 ontwikkelen we lesmateriaal dat je in de klas kunt inzetten, zowel digitaal als fysiek. Benieuwd naar de lijst? Laat je inspireren en bekijk de hele Prentenboek Top 10 hier.

Partner
Stichting Lezen
Met dank aan
NBD Biblion