CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

De Nationale Voorleesdagen 2024

Logo
Looptijd 24 jan t/m 3 feb 2024 Bestellen vanaf 19 april 2023 Lesmateriaal beschikbaar vanaf 1 november 2023
Waarom meedoen?
  • Voorlezen gaat voor!
  • Heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip
  • De lessen zorgen voor meer verhaalbegrip en leesplezier
Lesmateriaal
Lesmateriaal Bestel meteen

Voorlezen gaat voor!

De Nationale Voorleesdagen sluiten perfect aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten (voor) te lezen in de klas. Kinderen ervaren het plezier van boeken. Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. Daarom: voorlezen gaat voor!

Prentenboek van het Jaar 2024

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus. De mini-editie van het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van volgend jaar. Het Prentenboek van het Jaar maakt deel uit van de Prentenboek Top 10.

Prentenboek Top 10

De Prentenboek Top 10 is een lijst die is samengesteld door een onafhankelijk comité. Hierin vind je de leukste, liefste, spannendste en grappigste prentenboeken om voor te lezen aan de allerkleinsten. Bij de hele Prentenboek Top 10 ontwikkelen we lesmateriaal dat je in de klas kunt inzetten, zowel digitaal als fysiek. Benieuwd naar de lijst? Laat je inspireren en bekijk de hele Prentenboek Top 10 hier

Partner
15 minuten lezen
Opdrachtgever
Stichting Lezen
Met dank aan
NBD Biblion