CPNB - onderwijs.cpnb.nl
Een schooljaar vol leesplezier

De Nationale Voorleesdagen 2022

Logo
Looptijd 26 jan t/m 5 feb 2022 Bestellen vanaf 20 april 2021 Lesmateriaal beschikbaar vanaf 5 december 2021
Waarom meedoen?
  • Voorlezen maakt je leuker!
  • Heeft positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip
  • Laat kinderen kennismaken met het plezier van boeken.

De Nationale Voorleesdagen sluiten perfect aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten (voor) te lezen in de klas. De kinderen ervaren het plezier van boeken. Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. Daarom: voorlezen maakt je leuker! 

Prentenboek van het Jaar
Prentenboek van het Jaar

Prentenboek Top 10

Voorlezen is leuk en belangrijk! Maar welk prentenboek kies je dan? Uit het overstelpende aanbod maakt een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek Top 10. Bij elke titel van de Prentenboek Top 10 is een lestip om interactief voor te lezen en leuke knutselopdrachten te maken.

Lees meer over de Prentenboek Top 10..

Prentenboek van het Jaar 2022

Tussen de titels uit de Prentenboeken Top 10 zit één boek dat zich Prentenboek van het Jaar mag noemen. In 2022 is dat Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Dit boek staat centraal in de campagne en wordt overal voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt.

Dit is een kort verhaal. Waarom is het kort? Omdat het bedtijd is. Het verhaal gaat over jou. Jij ging slapen. En toen was het verhaaltje alweer uit. Ja… maar eerst ving ik een monster. Het ideale prentenboek voor ieder kind dat nooit genoeg krijgt van voorlezen!

Lees hier meer over Maar eerst ving ik een monster.

Partner
15 minuten lezen
Opdrachtgever
Stichting Lezen
Met dank aan
NBD Biblion
Prentenboek van het Jaar